Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като повишената

...
Цените на петрола се понижават в понеделник, тъй като повишената
Коментари Харесай

Петролът поевтинява. Отново неясноти около пакта ОПЕК+

Цените на петрола се намаляват в понеделник, защото нарасналата сондажна интензивност в Съединени американски щати допуска и повишаване на добива. А това може да подкопае опитите на пакта ОПЕК+ да възвърне салдото на пазара и котировки на суровината на постоянни и по-високи равнища.

Изказване на министъра на петрола на Кувейт, че страната и други производители от картела ще обмислят до идната среща на ОПЕК+ през юни 2018 г опцията да излязат от съглашението за редуциране на добива до., също оказа въздействие върху петролните цени.

Днес сутринта фючърсите за сорта Brent поевтиняват с 0,27 % до $63,23 за барел. Контрактите за американския пример WTI в това време спаднаха с 0,3% по отношение на петъчната сесия - до $57,20 за барел.

Броят на настоящите сондажи в Съединени американски щати през предходната седмица се е нараснал с още две уреди - до 751, най-високо равнище от септември насам, демонстрират данните на Baker Hughes.

Това приказва за понататъшен растеж на добива в Съединени американски щати, който и в този момент е с 15% над равнището от средата на 2016 година - 9,71 милиона барела в денонощие. И слага пред тествания задачите на съглашението сред ОПЕК и страни отвън картела като Русия за редуциране на производството на суровината и възобновяване равновесието сред предлагането и търсенето на световния петролен пазар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР