Цените на петрола се покачват в понеделник, пазарите реагират на

...
Цените на петрола се покачват в понеделник, пазарите реагират на
Коментари Харесай

Петролът скочи над $62 за барел. Саудитска Арабия смени енергийния си министър

Цените на петрола се повишават в понеделник, пазарите реагират на новината за промяната на енергийния министър на Саудитска Арабия.

През почивните дни стана ясно, че кралят е уволнил министърът на енергетиката Халид ал Фалих, назначавайки на този пост едни от синовете си. Новият министър принц Абдел Азиз бен Салман Ал Сауд, дълго време е взел участие в делегацията на Саудитска Арабия в ОПЕК и има задоволително опит в петролната сфера.

Стойността на ноемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта $62,14 за барел, с $0,6 над цената при закриването на петъчната търговия. В миналата сесия тези договори нарастнаха с $0,59, до $61,54 за барел.

Фючърсите за американския пример WTI с доставка октомври на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нарастват с $0,65 - до $57,17 за барел. В хода на петъчната търговия тези договори се подвигнаха с $0,22, до $56,52 за барел.

Анализаторите разясняват чувството, че зад промяната на Ал Фалих стои невъзможността да се реализира нужната динамичност на петролните цени след 2016 година. Очакванията се, че новият министър ще предприеме ограничения за по-голямо и по-бързо редуциране на предлагането, с цел да се поддържат цените на суровината.

Сред факторите,оказали поддръжка за растежа на цените, е продължаващото понижаване на броя на настоящите сондажни уреди в Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР