Цените на петрола се покачват слабо и неуверено в четвъртък

...
Цените на петрола се покачват слабо и неуверено в четвъртък
Коментари Харесай

Вдигането на лихвите в САЩ свали петрола под $120 за барел

Цените на петрола се повишават едва и несигурно в четвъртък сутринта след срив до 2-седмичен най-малко предния ден на фона на данните за растежа на запасите в Съединени американски щати и повишението на лихвите от Федералния запас.

Към 9:10 часа българско време августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по $119,22 за барел, което е $0,73 (0,29%) по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. В сряда тези контаркти поевтиняха с 2,66 $ (2,2%) до 118,51 $ за барел.

Цената на юлските фючърсите за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг бе $116,26 за барел, което е $0,95 повече от крайната стойност на миналата сесия. Вчера цената на тези контракти се срина с $3,62 (3%) до $115,31 за барел.

Участниците на пазара одобриха отрицателно новината за повишението на лихвите на Фед в сряда вечерта, защото " по-силно парично стягане може да има негативен резултат върху търсенето на нефт ", сподели Карстен Фриш, анализатор в Commerzbank.

В сряда централната банка на Съединени американски щати увеличи главната си рента едновременно със 75 базисни точки. - за първи път от 1994 година. От началото на годината процентът е нараснал със 150 б.п. и сега е 1,5-1,75% годишно.

Официалните данни на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати демонстрират, че стоковите ресурси от нефт в страната са нарастнали с 2 милиона барела през седмицата, завършила на 10 юни, до момента в който анализаторите са очаквали нарастване от единствено 1,1 милиона барела.

Междувременно медии оповестиха, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е изискал от американските рафинерии да усилят производството на бензин и дизелово гориво. " По време на война е недопустимо да се трансферират високите маржове на облага на петролните компании непосредствено към американските фамилии ", написа Байдън. " Компаниите би трябвало да подхващат незабавни дейности за увеличение на доставките на бензин, дизелово гориво и други рафинирани артикули ".

Международната организация по енергетика поддържа оценката си за растеж на търсенето на нефт в международен мащаб през 2022 година на 99,4 милиона барела дневно, следва от месечния отчет на IEA. Докладът също по този начин отбелязва, че през идната година търсенето ще надвиши равнищата преди пандемията, основно заради възобновяване на китайската стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР