Цените на петрола се покачиха леко в днешната азиатска търговия,

...
Цените на петрола се покачиха леко в днешната азиатска търговия,
Коментари Харесай

Петролът леко поскъпва

Цените на петрола се повишиха леко в днешната азиатска търговия, откакто беше обявено, че американските добиви ще набъбнат минимално през идващите 12 месеца, което понижи опасенията от пренасищане на пазара, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 38 цента или 0,5 на 100 до 78,97 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 41 цента или 0,6 на 100 до 73,72 $ за барел.

И двата сорта леко покачиха цената си и през вчерашния ден.

Американските добиви няма да надвишават записания през декември 2023 година връх от над 13,3 милиона барела на ден най-малко до февруари 2025 година, се показва в прогноза на американската Агенция за енергийна информация (EIA). Агенцията понижи прогнозата си за дневния растеж на добивите през 2024 година със 120 000 барела на ден до 170 000 барела, което е доста под миналогодишното нарастване от 1,02 милиона барела на ден.

По-късно през днешния ден ще бъдат оповестени публични данни за американските петролни резервира. Очаква се запасите от недопечен нефт да са се нараснали през предходната седмица с 1,9 милиона барела, откакто секторът преодоля проблемите, основани от студеното време и ремонта на някои рафинерии.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР