Цените на петрола са стабилизират в хода на търговията в

...
Цените на петрола са стабилизират в хода на търговията в
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи над $82 за барел

Цените на петрола са стабилизират в хода на търговията в четвъртък сутринта след мощно покачване през миналата сесия, макар непредвиденото нарастване на запасите в Съединени американски щати.

Пазарът се поддържа от възходящия оптимизъм във връзка с вероятностите за търсенето на горива в Китай. Според Bloomberg китайските компании интензивно купуват нефт преди дългите празници по случай Нова година по лунния календар, които този път се падат в края на януари.

" Инвеститорите се концентрират повече върху картината на световното търсене, в сравнение с върху данните за енергийните ресурси ", сподели портфолио мениджърът на Tortoise Брайън Кесенс. " Фокусът е върху Китай, който евентуално ще бъде главният мотор на растежа на потреблението на нефт през първото тримесечие. "

Цената на мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време е 82,43 $ за барел, което е с 0,23 $ по-малко от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори нарастнаха с $2,57 (3,2%) до $82,67 за барел.

Всъщото време февруарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX нарастнаха с $0,01, до $77,40 за барел. До затварянето на предходната търговия цената на тези контракти се усили с $2,29 (3,1%) до $77,41 за барел.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 18,96 милиона барела предходната седмица до 439,61 милиона барела, заяви министерството на енергетиката в сряда. Експертите, интервюирани от Bloomberg, чакаха приблизително техния спад с 2 милиона барела,

Увеличението на петролните ресурси евентуално се дължи на краткотрайно понижаване на производството от американските рафинерии в края на предишния месец заради студовете, отбелязва Market Watch. Текущото положение на запасите е с към 1% над петгодишното приблизително равнище.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР