Цените на петрола продължиха и днес да се понижават след

...
Цените на петрола продължиха и днес да се понижават след
Коментари Харесай

Петролът продължи да поевтинява и в днешната азиатска търговия

Цените на петрола продължиха и през днешния ден да се намаляват след огромните спадове през предходната сесия, когато котировките на Брента спаднаха под символичния предел от 40 $ за барел за първи път от юни. Причината за тази наклонност е повишаването на броя на инфектираните с Ковид-19 в някои страни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-голямата санитарна рецесия за последния век продължава да се разраства в Индия, Англия, Испания и някои част на Съединени американски щати, където пандемията не може да бъде овладяна към този момент месеци наред.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 16 цента или с 0,4 на 100 тази заран и се търгуваше за 39,62 $ за барел. Вчера Брентът изгуби над 5 на 100 от цената си.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 24 цента или с 0,7 на 100 до 36,52 $ за барел в утринната електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса. Вчера този вид намали котировките си с близо 8 на 100.

Вялото търсене е главната паника за играчите на пазара и то става все по-очевидно, разяснява анализатор, представен от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР