Цените на петрола продължиха да се понижават в петък сутринта,

...
Цените на петрола продължиха да се понижават в петък сутринта,
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява. Оптимизмът за търсенето в Китай отслабва

Цените на петрола продължиха да се намаляват в петък сутринта, завършвайки на алено за втора поредна седмица на фона на известно намаляване на оптимизма на търговците по отношение на вероятностите за търсенето в Китай и продължаващия растеж на запасите в Съединени американски щати.

Априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:30 часа българско време се продават по $81,77 барел, което е с $0,40 по-евтино от затварянето на миналата сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези договори поевтиняха с $0,67 (0,8%) до $82,17 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се намали с $0,23, до $75,65 за барел. До края на вчерашната сесия цената на тези договори падна с $0,53 (0,7%) до $75,88 за барел.

Котировките за Брент и WTI затвориха търговията в четвъртък на най-ниските си равнища от 10 януари.

От началото на тази година петролният пазар от една страна чака увеличение на търсенето в Китай след премахването на карантинните ограничавания в страната, от друга се притеснява от спад на интензивността в развитите страни заради продължаващото повишение на лихвите от водещи централни банки, отбелязва Bloomberg.

В допълнение, ембаргото на Европейски Съюз върху доставките на съветски петролни артикули, съпроводено от самодейност за таван на цените, ще влезе в действие идната седмица и търговците ще изчакат следствията от това решение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР