Цените на петрола продължават да спадат в петък сутринта. Натискът

...
Цените на петрола продължават да спадат в петък сутринта. Натискът
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се понижават

Цените на петрола не престават да спадат в петък сутринта. Натискът върху пазара към момента се упражнява от несигурността във връзка с тавана на държавния дълг на Съединени американски щати, макар че президентът Джо Байдън преди ден означи сполучливия прогрес на договарянията по този въпрос.

Към 9:10 часа българско време юлските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по $75,97 за барел, което е с $0,29 по-малко от закриването на миналата сесия. В четвъртък цената на тези контракти падна с $2,1 (2,7%) до $76,26 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския етарон WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) падна към същия миг с $0,04 по-ниска - $71,79 за барел. В резултат на миналата сесия тези контрактите поевтиняха с $2,51 (3,4%) до $71,83 за барел.

И двете референтни международни марки е малко евентуално да трансформират цената си до края на седмицата, показва Trading Economics.

" Сътресенията към договарянията за тавана на дълга, които отидоха в " в допълнение време ", водят до страхове от несъблюдение на отговорностите ", сподели в изказване анализаторът на Price Futures Group Фил Флин, представен от MarketWatch. "

Междувременно Министерството на търговията на Съединени американски щати в сряда усъвършенства оценката си за напредък на американската стопанска система през първото тримесечие до 1,3% на годишна база от авансово оповестените 1,1%. Експертите не чакаха проверка на данните. За съпоставяне: съгласно резултатите от четвъртото тримесечие на 2022 година растежът на Брутният вътрешен продукт възлиза на 2,6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР