Цените на петрола продължават да се понижават в сряда, след

...
Цените на петрола продължават да се понижават в сряда, след
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent падна под $82 за барел

Цените на петрола не престават да се намаляват в сряда, откакто паднаха с повече от 4% в предходната сесия.

Пазарът е под напън от продължаващите подозрения на търговците по отношение на вероятностите за търсенето на нефт в Китай, където броят на случаите на COVID-19 остават висок след премахването на главната част от карантинните ограничавания.

" Очакваме търсенето на артикули в Китай да остане едва през първото тримесечие на тази година, поради продължаващия спад в недвижимите парцели, нова вълна от инфектирани с COVID-19 и едва експортно търсене ", сподели Каролайн Бейн, анализатор в Capital Economics.

Междувременно страховете от световен дефицит на енергийни носители през зимата, които поддържаха цените през последните месеци, понижават, като се има поради по-мекото от предстоящото зимно време в Съединени американски щати и Европа, отбелязва Bloomberg.

Цената на мартенските фючърси за петрола Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време в сряда сутринта е 81,59 $ за барел, което е с 0,50 $ по-малко от края на миналата сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $3,81 (4,4%) до $82,1 за барел.

В същото време цената на фючърсите за американския еталон WTI при
Всичко за Вашата сватба
електронната търговия на Нюйоркската стокова борса се намали към този миг с $0,48, до $76,44 за барел. До затварянето на предходната търговия цената на тези договори падна с $3,33 (4,2%) до $76,93 за барел.

В края на 2022 година Brent нарастна с 10,5%, а WTI - с 6,7%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg