Цените на петрола продължават да се движат в низходяща посока,

...
Цените на петрола продължават да се движат в низходяща посока,
Коментари Харесай

Цените на петрола достигнаха двуседмично дъно

Цените на петрола не престават да се движат в низходяща посока, като тази заран те доближиха двуседмично дъно, откакто договарянията за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна облекчиха опасенията от по-нататъшни спирания на доставките, до момента в който възходящия брой на инфектираните с COVID-19 в Китай подхрани страховете за по-бавното търсене.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент поевтиня с 5,94 $, или 5,56%, до 101 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 5,58 $, или 5,42%, до 97,43 $ за барел. И двата бенчмарка поевтиняха с над 5% предходния ден.

„ Очакванията за позитивно развиване в договарянията за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна ускориха очакванията за облекчение на напрежението на международния пазар на недопечен нефт “, сподели Тошитака Тазава, анализатор от Fujitomi Securities Co Ltd.

„ Новите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид в Китай пък провокираха опасения за по-бавно търсене “, добави той.

Китай означи внезапен скок в броя на инфектираните с COVID-19 във вторник, като новите случаи се удвоиха спрямо предходния ден и доближиха двугодишен връх, до момента в който епидемията се разраства бързо в североизточната част на страната.

Днес се чакат по-нататъшни диалози сред украински и съветски договарящи за облекчение на рецесията в Украйна, откакто онлайн срещите в понеделник донесоха оптимизъм за прогрес в договарянията.

Очаква се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да пътува до Брюксел идната седмица, с цел да се срещне с водачите на НАТО, с цел да обсъдят съветската инвазия в Украйна, оповестиха в понеделник американски и задгранични източници.

Съединените щати също по този начин предизвестиха Китай да не дава военна или финансова помощ на Москва.

Индия обаче може да одобри съветско предложение за закупуване на недопечен нефт и други артикули с отстъпка, споделиха двама индийски представители. Това е знак, че Делхи желае да резервира положителните си връзки със своя основен търговски сътрудник.

„ Дори и да има преустановяване на огъня, цените на петрола се чака да останат на високи равнища, защото опитите на Запада да изолира Москва посредством наказания ще продължат. Това ще поддържа международния петролен пазар в тежко положение “, сподели Цуйоши Уено, старши икономист в NLI Research Institute.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР