Цените на петрола продължават да растат в четвъртък сутринта, въпреки

...
Цените на петрола продължават да растат в четвъртък сутринта, въпреки
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва въпреки решението на Байдън

Цените на петрола не престават да порастват в четвъртък сутринта, макар решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да освободи 15 милиона барела от стратегическия запас (SPR) през декември.

Търговците не престават да правят оценка тази информация, само че решението на Байдън " не е огромно пазарно събитие, защото е последната част от авансово оповестеното освобождение на 180 милиона барела от SPR ", сподели Мат Смит, пазарен анализатор на Kpler в Съединени американски щати, пред Bloomberg.

" По-важното е, че има необятна гама от принадлежности, които администрацията на Байдън обмисля за ограничение на цените на силата. По-специално това може да са спомагателни продажби на нефт от запасите, както и налагане на възбрана за експорт ", отбелязва Смит.

Към 9:20 часа българско време декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастнаха с $0,70, до $93,11 за барел. В сряда цената на тези договори се подвигна с $2,38 (2,6%) до $92,41 за барел.

Ноемврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в същия миг нарастват с $1,05, до $86,61 за барел. По време на предходната сесия цената им се пакачи с $2,73 (3,3%) до $85,55 за барел. Ноемврийските фючърси за WTI изтичат със затварянето на пазара в четвъртък. По-активно търгуваните декемврийски договори нарастнаха по време на търговията с $1,19 (1,41%) до $85,71 за барел.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви за понижаване на стоковите петролните запаси в страната за седмицата, завършила на 14 октомври, с 1,7 милиона барела. Експерти, интервюирани от S&P Global Commodity Insights, чакаха спад от 1,2 милиона барела.

Търговските ресурси от бензин в Съединените щати предходната седмица са намалели със 100 000 барела, а от дестилати са се нараснали със 100 000 барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР