Цените на петрола показват умерен ръст в понеделник сутринта след

...
Цените на петрола показват умерен ръст в понеделник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на петрола започва седмицата с умерен растеж

Цените на петрола демонстрират сдържан растеж в понеделник сутринта след мощно повишаване през последната седмица.

Майските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време се котира по $75,18 за барел, което е с $0,19 по-скъпо от края на миналата сесия. В резултат на търговията предишния петък тези договори поевтиняха с $0,92 (1,2%) до $74,99 за барел.

Цената на майските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 69,81долара за барел, което е с 0,55 $ по-високо от закриването на миналата сесия. Миналия петък тези контракти поевтиняха с $0,7 (1%) до $69,26 за барел.

Като цяло през предходната седмица Brent нарастна с 2,8%, а WTI - с 3,5%, с което цените ненапълно се възвърнаха от срутва до многогодишните дъна седмица по-рано.

" Цените на петрола, значително жертва на неустойчивостта на международния пазар, съумяха да се възстановят в кратковременен проект, макар че Brent към момента коства 10% по-малко, в сравнение с при започване на годината. От една страна, това е обвързвано с към момента високи опасности, а от друга - с ненадейно високо равнище на предложение ", сподели Барбара Ламбрехт, стоков анализатор в Commerzbank..

Стивън Инес от SPI Asset Management уточни положителното показване на китайската стопанска система и предвижда, че петролният пазар може да покаже дребен недостиг доникъде на годината.

Междувременно броят на дейните петролни платформи в Съединени американски щати се е нараснал с 4 единици предходната седмица до 593, заяви компанията за обслужване на петролните залежи Baker Hughes. Седмица по-рано този индикатор спадна до деветмесечно дъно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР