Цените на петрола поевтиняха в ранната търговия в петък на

...
Цените на петрола поевтиняха в ранната търговия в петък на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в ранната търговия в петък

Цените на петрола поевтиняха в ранната търговия в петък на фона на вялата търговия поради Деня на благодарността в Съединени американски щати и опасенията към възобновяване на търсенето, написа Ройтерс.

Към 9;30 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,04 $, или 0,0,08%, до 47,76 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня 0,83 $, или 1,82%, до 44,88 $ за барел.

И двата бенчмарка са напреднали с над 6% от началото на седмицата, откакто фармацевтичната компания AstraZeneca заяви, че нейната ваксина против COVID-19 има междинна успеваемост от 70%, като тя може да бъде увеличена до 90% според от дозата.

„ Като се има поради, че огромна част от ралито на петрола през ноември се дължи на упования, настройки и спекулации, корекцията беше предстояща “, разяснява Джефри Хейли от OANDA.

„ Срещата на министрите на страните от ОПЕК+ в понеделник е  да докара до намаляване на бичите позиции на някои търговци “, добави той.

Страните от групата на ОПЕК+, която включва и Русия, ще дискутират политиката си за производството на нефт на онлайн срещата на 30 ноември и 1 декември. Те възнамеряваха да усилят добива с 2 млн. барела дневно от януари идната година, откакто през лятото се споразумяха да лимитират производството с 7,7 млн. барела дневно. Търговците се надяват, че те ще удължат периода на това съглашение и няма да усилят добива.

Междувременно Службата за сигурност на превоза на Съединени американски щати заяви, че близо 6 милиона американци са подхванали самолетни пътувания за празниците за Деня на благодарността от през днешния ден до сряда макар предизвестията на Центровете за надзор на болесттите да си стоят вкъщи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР