Цените на петрола паднаха с около пет долара за барел

...
Цените на петрола паднаха с около пет долара за барел
Коментари Харесай

Цените на нефт и газ се понижиха заради преговорите между Русия и Украйна

Цените на петрола паднаха с към пет $ за барел в понеделник, защото вложителите разпореждат очаквания на дипломатическите старания на Украйна и Русия за преустановяване на спора. Американският недопечен нефт доближи цена от 103 $ на барел. Едновременно с това идват притеснителни вести от Китай - скокът на случаите на COVID-19 в страната е застрашително висок и връща спомените за пролетта на 2020 година, предава Ройтерс.

Украйна и Русия договарят посредством видеовръзка, а договарящите преди тези договаряния и след диалози през уикенда, предполагайки, че е допустимо да има позитивни резултати до дни.

" Освен новите договаряния сред Украйна и Русия, допускам, че са повода за отрицателното начало на седмицата за суровия нефт ", сподели анализаторът на UBS Джовани Стауново.

Китай, най-големият вносител на недопечен нефт в света и вторият по величина консуматор след Съединените щати, регистрира скок в случаите на COVID-19 , защото мощно предаващият се вид " Омикрон " се популяризира допълнително градове, предизвиквайки огнища от Шанхай до Шенжен.

" Тази седмица участниците на пазара наблюдават от близко по какъв начин се развива износът на съветски нефт. Досега този месец петролните потоци не са били прекъсвани ", добави Стауново.

Производството на нефт и газов кондензат в Русия се е повишило до 11,12 милиона барела дневно (bpd) до момента през март, оповестиха за Ройтерс два източника, осведомени с данните за производството на нефт, макар глобите против съветските въглеводороди.

Съединените щати, а Англия съобщи, че ще ги приключи последователно до края на годината. Русия е най-големият експортьор на недопечен нефт и петролни артикули в света, като доставя към седем милиона барела дневно или 7% от международните доставки.

Британският министър председател Борис Джонсън се пробва да убеди Саудитска Арабия да усили добива на нефт, сподели министър от неговото държавно управление след известия, че Джонсън ще пътува до страни от Бликзкия изток тази седмица.
 Страните от Г-7 лимитират енергийната си взаимозависимост от Русия
Страните от Г-7 лимитират енергийната си взаимозависимост от Русия

Япония не прецизира дали ще се причисли към ембаргото върху съветския нефт

" Цените на петрола може да продължат да се забавят тази седмица, защото вложителите към момента правят оценка въздействието на глобите върху Русия, дружно с положителните вести от договарянията за преустановяване на огъня ", сподели Тина Тенг, анализатор в CMC Markets.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР