Цените на петрола паднаха с близо процент в ранната търговия

...
Цените на петрола паднаха с близо процент в ранната търговия
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на постигнат компромис между ОАЕ и ОПЕК

Цените на петрола паднаха с близо % в ранната търговия в четвъртък, удължавайки загубите от предходния ден, откакто вложителите се приготвиха за растеж на доставките на фона на реализиран компромис сред производителите от ОПЕК, съобщи Ройтерс. В Същото време повишаването на запасите от бензин в Съединени американски щати породи опасения по отношение на търсенето в страната.

Към 9:05 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,59 $, или 0,79%, до 74,17 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,65 $, или 0,89%, до 74,17  долара за барел.

И двата бенчмарка поевтиняха с по над 2% в сряда, откакто Ройтерс заяви, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са договорили компромисно решение, което ще проправи пътя към договорка за освобождение на повече доставки на пазара.

„ Пазарът не поема никакви опасности. Цените по този начин или другояче са повишени, което разрешава на търговците да приберат облаги преди съглашението да стане факт “, разяснява Автар Санду, остарели търговец на първични материали от Phillips Futures в Сингапур.

От организацията напомнят, че по-рано този месец договарянията в границите на  Организацията на страните експортьорки на нефт и на техните съдружници, отпред с Русия, известни като групата ОПЕК+, се провалиха, откакто ОАЕ отхвърлиха предлагането за удължение с 8 месеца на съществуващите сега съкращения на добива

„ Ще бъде нужно малко време, преди договорката да се завърши, само че наподобява, че ОАЕ ще получат разрешение да покачат производството идната година “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

Междувременно Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати заяви, че запасите от недопечен нефт на страната са намалели със 7,9 млн. барела в седмицата до 9 юли. Това е осми следващ седмичен спад. Анализаторите, интервюирани от S&P Global Platts, чакаха спад от 4,9 млн. барела. В същото време запасите от бензин са нарастнали с 1 млн. барела, а тези на дестилати с 3,7 млн. барела Прогнозите бяха за спад от надлежно 1,6 млн. барела и растеж от 1,3 млн. барела.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР