Цените на петрола от еталонните световни марки в петък се

...
Цените на петрола от еталонните световни марки в петък се
Коментари Харесай

Петролът се възстановява. Вчера цената се срина под $60 за барел

Цените на петрола от еталонните международни марки в петък се повишава, откакто през вчерашния ден претърпяха най-силния си срив от четири години. Причината бе желанията на Съединени американски щати да вкарат нови митнически цени върху вноса на китайските артикули в страната.

Септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта нарастват с $1,45 (2,4%) - до $61,95 за барел. В хода на търговията четвъртък следобяд тяхната цена падна под 60 $ и приключи сесията на равнище $60,5 за барел, рухвайки с $4,55 (6,99%).

Стойността на септемврийските фючърси за американския WTI на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се покачва с $1,04 (1,93%) - до $54,99 за барел. Вчера тези договори поевтиняха с $4,63 (7,9%), до $53,95 за барел.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък даде обещание да вкара от 1 септември нови мита са импорт на китайски артикули в размер на 300 милиарда $. Това ще засегне нов сегмент на китайския импорт в Съединени американски щати. Мита в размер на 25% към този момент работят върху импорт на китайски артикули за $250 милиарда, подсети той.

В същото врем Тръмп съобщи, че " Съединени американски щати с неспокойствие чакат продължение на нашия положителен разговор с Китай по всеобщо комерсиално съглашение ".

Ескалацията на комерсиалната война удостоверява най-лошите рисковия на пазара световния стопански напредък и обвързваното с това за понижаване на търсенето на нефт, означават анализаторите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР