Цените на петрола намаляват, след като председателят на Федералния резерв

...
Цените на петрола намаляват, след като председателят на Федералния резерв
Коментари Харесай

Петролът стартира с понижение на цените


Цените на петрола понижават, откакто ръководителят на Федералния запас даде да се разбере, че понижението на базовата ставка не е начало на цикъл за намаляване на паричната политика, оповестява Dow Jones. Пауъл съобщи, че не чака дълъг интервал на намаляване на ставката.

В сряда котировките доближиха оптималното си значение за последните две седмици, изключително след данните за спада на запасите от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица. Според данните на енергийното министерство на страната стоковите ресурси от нефт са спаднали с 8,496 млн. барела.

Октомврийският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures поевтинява с 0,69 $ или с 1,06 % - до 64,36 $ за барел. В сряда цената се увеличи с 0,45 $ или с 0,7 % и при затварянето бе 65,17 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI за септември на NYMEX спада с 0,72 $ или с 1,23 % - до 57,86 $ за барел. При предходната сесия цената се усили с 0,53 $ или с 0,91 % и приключи деня на равнище от 58,58 $ за барел.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР