Цените на петрола могат да скочат с още 20 долара

...
Цените на петрола могат да скочат с още 20 долара
Коментари Харесай

Bank of America: Цените на петрола могат да скочат с още $20 на барел

Цените на петрола могат да скочат с още 20 $ на барел, в случай че рецесията сред Русия и Украйна продължи да ескалира. Това са прогнозите на Bank of America (BofA) Global Research.

Последната ескалация сред Русия и Украйна докара до скок на цените на петрола до близо 100 $ за барел. Цените на петрола от сорта Brent доближиха нов седемгодишен връх от 99,50 $, след което паднаха до 97 $ за барел. Преди ден съветският президент Владимир Путин призна двата сепаратистки района в Източна Украйна и разпореди разполагането на войски там при положение на по-сериозната ескалация на връзките сред двете страни.

Има доста опасения, че рецесията може наруши съветския енергиен експорт, поради западните наказания против съветските доставки на нефт и газ. Доставките на съветски нефт и газ на международния пазар не могат да бъдат " заместени " бързо, с доставки от други производители, настояват анализатори и хора от промишлеността.

Ако обаче обстановката в Украйна се успокои, цените на петрола могат да паднат с сред 2 и 4 $ за барел, счита BofA, представена от Ройтерс. Цените на суровия Brent може да доближат до 120 $ за барел доникъде на тази година.

Но даже без евентуалното влияние върху цените на петрола, Дейвид Рош от CNBC предвижда, че съветската инвазия в Украйна ще има далечни стопански последствия. Той предизвести, че доста участници на пазара подценяват евентуалните последствия от рецесията Русия-Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР