Цените на петрола леко се повишават в петък след рязък

...
Цените на петрола леко се повишават в петък след рязък
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent падна под $90 за барел

Цените на петрола леко се покачват в петък след внезапен спад предходния ден и като цяло приключват седмицата на алено.

Към 9:10 часа българско време януарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по 89,84 $ за барел, което е с 0,06 $ повече от края на миналата сесия. В хода на сесията в четвъртък тези договори поевтиняха с $3,08 (3,3%) до $89,78 за барел.

Цената на декемврийските фючърси за американския еталон WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се увеличи в това време с $0,47, до $82,11 за барел. До края на вчерашната търговия цената на тези договори се намали с $3,95 до $81,64 за барел.

От началото на тази седмица Brent загуби от цената си към 6%, а WTI - 7,5%.

Слабите упования на търговците по отношение на вероятностите пред потреблението на петрола способстват за спада в цените. Експертите не чакат бързо възобновяване на търсенето на горива в Китай, където се възобнови повишаването на заболеваемостта от COVID-19, отбелязва Bloomberg.

Освен това анализаторите от JPMorgan Chase & Co. предвиждат " лека криза " в стопанската система на Съединени американски щати през идната година заради повишението на главния лихвен % от Федералната аварийна система.

" Пазарът на нефт не може да пренебрегне влошаващите се вероятности за търсенето в двете най-големи стопански системи в света ", сподели Едуард Моя, основен енергиен анализатор в Oanda Corp. " Търсенето остава ниско, даже когато ембаргото върху доставките на съветски нефт за Европейския съюз влиза в действие. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР