Цените на петрола имат потенциал да се повишат до 100

...
Цените на петрола имат потенциал да се повишат до 100
Коментари Харесай

Цените на петрола имат потенциал да се повишат до 100 долара за барел

Цените на петрола имат капацитет да се покачат до 100 $ за барел до края на лятото в Северното полукълбо, само че има доста неща, които могат да провалят тази прогноза, написа петролният анализатор на Bloomberg Джулиан Лий.

Анализаторите на JPMorgan Chase & Co. изложиха сюжет, съгласно който петролът вид Брент ще доближи трицифрени стойности до септември, което ще се случи за първи път от две години насам.

Катализаторът е решението на Москва да понижи в допълнение производството през идващото тримесечие.

Този ход, разгласен като част от координираното удължение на рестриктивните мерки на добива от група членове на ОПЕК+ този месец, ще докара до понижаване на съветската квота под 9 млн. барела на ден до юни, което ще я върне в сходство с задачата на Саудитска Арабия.

Според анализаторите растежът в цената на петрола може да бъде засилен от опцията производителите от ОПЕК+ да решат на срещата си през юни да удължат съкращенията до края на годината. Според тях вероятността за удължение е 50 на 50.

Съкращенията на ОПЕК+ обръщат пазара на нефт | Перспективите се обръщат от остатък към недостиг, защото групата удължава свиването на добива

Според прогнозата на Международната организация по енергетика (МАЕ) това би било задоволително, с цел да се стигне до недостиг на доставките на пазара за цялата година.

Но даже и съкращенията да бъдат удължени, растежът на цените не е превдварително решен.

Цените на бензина в Съединени американски щати се покачват и до май могат да доближат 4 $ за галон (3.78 литра). Това може да е задоволително, с цел да се понижи растежът на търсенето или да се провокира ново освобождение на недопечен нефт от стратегическия петролен запас на страната.

В пространствата за предпазване към момента има задоволително количество, с цел да стане това допустимо.

Има и търсене. Този месец МАЕ увеличи прогнозата си за 2024 година с 200 000 барела дневно. Но растежът към момента е малко повече от половината от този през предходната година. Високите разноски по заемите и мощният $ към момента могат да провокират съществени разстройства в международното ползване.

Що се отнася до самата Русия, Москва не е известна с осъществяването на обещанията си за рандеман.

През януари тя съвсем реализира задачата си за непринудено редуциране на добива за първи път, откогато пое ангажимент за ограничение на добива през предходната година. Но през предишния месец производството още веднъж набъбна.

Трицифрените цени на петрола може още веднъж да се появят в съзнанието на анализаторите, само че пътят до тях към момента е посипан с трудности./Bloomberg 
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР