Цените на петрола активно растат в четвъртък сутринта, възстановявайки се

...
Цените на петрола активно растат в четвъртък сутринта, възстановявайки се
Коментари Харесай

Цената на петрола се възстановява след вчерашния срив

Цените на петрола интензивно порастват в четвъртък сутринта, възстановявайки се от рухване до най-ниски равнища за три седмици предходния ден. Това бе провокирано в огромна степен от данните за ново солидно нарастване на запасите от гориво в Съединените щати.

Към 9:15 часа българско време априлските фючърси за сорта Brent се повишиха с $0,86 на лондонската борса ICE Futures до $83,55 за барел. В резултат на търговията в сряда тези договори поевтиняха с $2,62 (3,1%) до $82,84 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се подвигна с $0,47, до $76,88 за барел. По време на предходната сесия цената им падна с $2,46 (3,1%) до $76,41 за барел, най-ниското равнище от 10 януари.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви, че комерсиалните петролни резерви в страната са се нараснали с 4,14 милиона барела през предходната седмица. Ръст на индикатора се регистрира за шеста седмица поред. Анализатори, интервюирани от Bloomberg, чакаха спад от 1 милион барела в петролните запаси.

Стоковите запаси на бензин са се нараснали с 2,58 млн. барела, на дестилати - с 2,32 млн. барела. Експертите чакаха нарастване на запасите от бензин с 2 милиона барела и понижаване на запасите от екстракт с 1,5 милиона барела.

" Данните от Министерството на енергетиката демонстрират ненадейно нарастване на запасите от всички типове горива ", сподели Тарик Захир, ръководещ сътрудник в Tyche Capital Advisors. Слабостта на петролния пазар може да продължи и спомагателните спадове ще бъдат опция за влизане в дълги позиции, добави специалистът.

Също в сряда стана известно, че министрите от Комитета за наблюдаване на ОПЕК+ (JMMC), откакто прегледаха данните за производството за ноември и декември 2022 година, предложиха да не се трансформират квотите за произвеждане на нефт. Следващото съвещание на JMMC е планувано за 3 април 2023 година

Ключовото събитие за международните пазари беше първото съвещание на Федералния запас за тази година. Федералният запас увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта, както се очакваше, и съобщи, че чака нови покачвания на лихвените ставки, с цел да върне инфлацията до задачата от 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР