Цените на петрол в петък се понижават, след като вчера

...
Цените на петрол в петък се понижават, след като вчера
Коментари Харесай

Цената на петрола отново тръгна надолу

Цените на нефт в петък се намаляват, откакто през вчерашния ден излетя нагоре на фона на спорните сигнали за хода на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Януарските фючърси на сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с $0,43, до $61,86 за барел. В четвъртък тези договори нарастнаха с $0,55, до $62,29 за барел.

Стойността на декемврийските фючърси за американския WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намалява с $0,52 до $56,63 за барел. В хода на вчерашната търговия цената им се повиши с $0,8 (1,42%), до $57,15 за барел.

В четвъртък представител на комерсиалното министерство на Китай заяви, че Вашингтон и Пекин са договорили постепенна отвяна на въведените по-рано взаимни по-високи мита в границите на първия стадий от съглашението за урегулиране на комерсиалния спор. От комерсиалното министерство на Съединени американски щати потвърдиха пред Bloomberg, че съглашението за постепенна анулация на митата ще влезе в първия стадий на решение на комерсиалните разногласия сред двете страни.

Но тези вести са подложени на подозрения, откакто Ройтерс заяви за мощната вътрешна съпротива на сходни проекти от администрацията на Съединени американски щати.

И въпреки всичко сходни сигнали, макар данните за мощния растеж на запасите в Съединени американски щати, оказва сериозна поддръжка на петролния пазар, цитира MarketWatch анализатора на IHS Markit Маршал Стивс. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР