Цените на парното, топлата вода и електроенергията за бита от

...
Цените на парното, топлата вода и електроенергията за бита от
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда новите цени на тока, парното и топлата вода от 1 юли

Цените на парното, топлата вода и електрическата енергия за бита от 1 юли ще бъдат разисквани през днешния ден на две открити съвещания в постройката на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). От енергийния регулатор предвиждат повишаване на тока приблизително с 1,34% и поевтиняване на топлата вода и парното приблизително с 8,44 на 100. Окончателни решения ще бъдат взети в края на месеца.

Предвижда се поевтиняване приблизително с 8,44 % на парното и топлата вода от 1 юли, осведомят още от КЕВР. Най-сериозно понижение на цените се предлага в Бургас - с 14,09 %. За София предстоящото понижение е към 7 на 100, а за Пловдив близо 8%. Поевтиняването на парното във Варна - под 4%. Най-малко се планува да поевтинее парното и топлата вода във Велико Търново - с 2,44 %.

Очаква се най-сериозно да е нарастването на цените на електрическата енергия за клиентите в Западна България - с 2,74 на 100. В Южна България междинното нарастване е 1,46%. В Североизточна България, цената на тока ще бъде понижена с под 1%. Въпреки предстоящото понижение цените на електрическата енергия в района остават най-високи за дневната цена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР