Цените на нефта сега са на същите нива, каквито бяха

...
Цените на нефта сега са на същите нива, каквито бяха
Коментари Харесай

Експерт: Цената на горивата може да се задържи около 3 лева

„ Цените на нефта в този момент са на същите равнища, каквито бяха и през предишния септември “, съобщи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. По думите му предходната година по същото време цените на нефта и на горивата са били на същите равнища. Той уточни:

„ Ако погледнем какви са били тогава цените на колонка – тогава бяха над 3 лв., с цялата конвенционалност, че няма да се наемам дали са били 3,20 или 3,15 лв.. Може да предположим, че при същите условия през днешния ден цените биха могли да бъдат същите. Цени са същите единствено поради това, че рафинерията в Бургас преработва съветски петрол, който е една концепция или доста по-евтин като суровина, и една концепция по-евтин на българския пазар. “

По думите на Терзиев каква ще бъде цената през идващите седмици и месеци, че „ това е игра на нерви “ .

„ Ние не участваме в търговия. Ние участваме в политическа драма, която създава вести, а тези вести се копират директно върху цените на горивата. Така че – уповавам се това да са оптималните цени, които виждаме сега, само че не мога да подсигурявам, за разлика от летните месеци, че съм прав и това ще се сбъдне. Но цените към 3 лв. ги виждаме сега и по-скоро това ще бъде до края на годината “ , разяснява ръководителят на Българската петролна и газова асоциация пред „ NOVA “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР