Цените на наемите в Пловдив сериозно изостават спрямо тенденциите на

...
Цените на наемите в Пловдив сериозно изостават спрямо тенденциите на
Коментари Харесай

Наемите в Пловдив остават много ниски, 9 пъти по-евтини са от някои страни в Европа

Цените на наемите в Пловдив съществено изостават по отношение на трендовете на пазара на парцели. Градът заема 232 място в ранглиста, нареждаща редица огромни европейски градове по отношение на цените за наем за кв.м. метър на апартамент с една спалня, който не се намира в центъра на града. Така на процедура се взима най-точната междинна цена за отдаване на жилище. 
Прочетете още
Средният наем на сходно жилище с една спалня в Пловдив е 211 евро и по този начин градът ни отстъпва на последно място от българските голями градове, които намират място в класацията. Изпреварват го София със междинен наем от 343 евро , Варна с лихва от 268 евро и Бургас със 234 евро . Дори София е надалеч обратно в класацията - на 198 позиция . Макар междинният наем за жилище с една спалня в София да е една минимална работна заплата за страната, на фона на европейските цени, наподобява повече от на ниска цена. 



Разликата сред Пловдив и първенеца в класацията Женева е почти 9 пъти. В най-скъпият град в Швейцария междинният наем е 1927 евро. Само 9 позиции по-надолу е столицата на Исландия Рейкявик, където наемът е 1386 евро. На 31 място е Маастрихт в Нидерландия с 1000 евро междинна лихва. Това демонстрира, че в топ 30 на скъпите градове за наеми има ограмна диспропорционалност с останалата част на Европа. 

Със сходна лихва като в Пловдив са най-вече градове в Русия, Украйна и на Балканите - в Сърбия, Румъния, Македония. 



Според офертите за отдаване на жилища в Пловдив, едностайните жилища в централните региони на града са със междинна цена от  233 евро , двустайните -  383 евро, тристайните - 473 евро, а по-луксозните и просторни жилища са със междинна цена 660 евро.  В по-крайните квартали цените са с 50-150 евро по-ниски. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР