Цените на лекарства са поскъпнали с повече от 100%, като

...
Цените на лекарства са поскъпнали с повече от 100%, като
Коментари Харесай

Безобразие: Антибиотиците поскъпнаха със 180%

Цените на медикаменти са поскъпнали с повече от 100%, като някои от най-често употребяваните антибиотици са още по-завишени. През февруари медикаментите нарастнаха с към 15% поради инфлацията и вдигната цена на тока, само че през последните месеци още веднъж се следи скок на цените. Читатели на Lupa.bg алармираха, че антибиотикът Амоксиклав, който до преди няколко дни е коствал 9,62 лева, към този момент се продава за 26,89 лева, което е завишение с цели 180%.



Старият етикет демонстрира какъв брой е коствал антибиотика преди броени дни

Най-много са поскъпналите лекарства без лекарско наставление, като огромна част от тях се употребяват при настинка, грип или признаци на COVID-19, разкриха фармацевти пред Lupa.bg.

Препаратите Тайлол хот, Нурофен стопколд, Аспирин с витамин С и витамините С, Д и Селен са поскъпнали с по 2-3 лв., което не е по никакъв начин малко, тъй като се продаваха за под 10 лева

Процесът с повдигането на цените на медикаментите стартира от декември предходната година. Като по закон ценообразуването би трябвало да е съобразено с инфлацията, само че май е изкуствено повишено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР