Цените на къщите в близките до Пловдив села са с

...
Цените на къщите в близките до Пловдив села са с
Коментари Харесай

Купуваме къща с 3 спални на цената на апартамент с три стаи в Пловдив

Цените на къщите в околните до Пловдив села са с растеж до 30%

В началото на годината поглеждаме към трендовете за бягство от огромните градове. Крайградските къщи са все по желани.

Затова и цените на тези парцели вървят нагоре, като за къщите в околните до Пловдив села се регистрира растеж до 30 %. По данни на брокери Пловдив е рекордьор и по подписани ипотеки за покупка на парцел, осведоми.

Мила Александрова търси подобаващата къща от началото на годината. Със фамилията си продават унаследен парцел в центъра на Пловдив, с цел да финансират покупката на новия си дом.

" В Пловдив към този момент е доста натоварено, избирам да сме хем покрай града, само че и не в него, желаеме един по-спокоен живот, по-чист въздух. Държим да има три спални, малко дворче, да има гараж и инфраструктурата ", съобщи Мила Александрова, покупател.

За да покрие цената на новата къща Мила ще тегли и заем от банка.

" Тъй като през 2023 година чакаме едно увеличение на лихвения %, хората просто желаят в контракта да имат една закрепена рента и да не се тормозят ", добави Мариета Гаргова, брокер.

От 2020 година насам годишно цените на къщите, ново строителство в селата покрай Пловдив порастват с 20-30 % на година. Терените се изчерпват и това ще е причина растежът да продължава и следващата година.

" 2020 година сме продавали къщи сред 200 и 220 квадрата за 120-150 хиляди евро, а в този момент има и за 200 и над 200 000, това не тормози купувачите и желанието не стопира ", добави Мариета Гаргова, брокер.

За да задоволят засиления интерес от ден на ден вложители местят бизнеса си от централните елементи на Пловдив към свободни терени в селски региони.

" В момента най-вероятно е съвсем еднообразно да се закупи къща с 2-3 спални на цената на апартамент с две или три стаи в града ", сподели още Вера Любенова, вложител.

Като бонус към клиентите вложителите не желаят комисионна. В някои от селата към този момент даже се оферират жилища в дребни кооперации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР