Цените на жилищата в страната са се увеличили продължават да

...
Цените на жилищата в страната са се увеличили продължават да
Коментари Харесай

Цените на жилищата в Русе нараснаха с 15%, изпреварвайки София и Пловдив

Цените на жилищата в страната са се нараснали не престават да порастват. Този път темпът е 3,4% през второто тримесечие на 2024 година, по отношение на предходното (първо тримесечие на 2024 година). Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Цените на жилищата в страната са се нараснали с 15,1% през второто тримесечие на годишна база.

За изненада, през интервала най-голямо нарастване не е в София, нито в Пловдив, както нормално, а е записано в град Русе (+13.2%). При по-подробните данни се вижда, че цените не съществуващите парцели там са нарастнали с 15 на 100 през второто тримесечие.

Едва на второ и трето място се подреждат най-големите районни жилищни пазари у нас - в Пловдив (+5.3%), София (+2.9%). В столицата също съществуващите парцели нарастват по-бързо от новите - с 3,3% растеж, до момента в който за ново строителство това число е 2,4%.

В Пловдив пък е тъкмо противоположното - новите парцели изпреварват по растеж на цени към този момент съществуващите жилища с 6,1%.



В Бургас растежът на цените на парцелите за интервала е 2,9%. Намаление е записано само в град Стара Загора. Корекцията е дребна (-0.2%), като това идва от спада на цените на новите жилища, който е 2,3 на 100 през второто тримесечие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР