Цените на жилищата в България са нараснали с 5,5% на

...
Цените на жилищата в България са нараснали с 5,5% на
Коментари Харесай

Цените на жилищата у нас растат с най-бавния си темп от началото на 2016 г.

Цените на жилищата в България са нарастнали с 5,5% на годишна основа през последното тримесечие на 2018 година, сочат данни на европейската статистическа работа Евростат.
Това е най-бавният им растеж от първото тримесечие на 2016 година насам, демонстрират още данните на Евростат. България се подрежда на 15-о място измежду страните членки на съюза по най-голямо покачване на цените на жилищата. Спрямо третото тримесечие на предходната година цените са нарастнали с 0,9%.
Още по тематаЖилищният пазар в България продължава да пораства, само че по-бавноКой е най-бързо растящият жилищен пазар в света България е на седмо място в Европейски Съюз по годишен растеж на цените на жилищата
Най-силен растеж на цените на жилищата на годишна основа през последното тримесечие на предходната година е регистриран в Словения (+18.2%), Латвия (+11.8%) и Чехия (+9.9%), а единствено в Италия те са намалели с 0,6%.
В съпоставяне с предходното тримесечие най-голямо покачване на цените на жилищата е маркирано в Словения (+6.5%), Латвия (+4.3%) и Малта (+3.8%), а спад е регистриран в Дания (-1.7%), Белгия (-0.5%), Англия (-0.4%), Швеция (-0.2%), Италия (-0.2%) и Франция (-0.2%).
Цените на жилищата в еврозоната и в Европейски Съюз като цяло са се повишили с по 4,2% през четвъртото тримесечие на предходната година по отношение на същото тримесечие на миналата година.
Спрямо третото тримесечие на 2018 година цените на жилищата са нарастнали с 0,7% в еврозоната и с 0,6% в Европейски Съюз, сочат още данните на Евростат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР