Цените на жилищата в България продължават да растат. През месеците

...
Цените на жилищата в България продължават да растат. През месеците
Коментари Харесай

Имотите в Стара Загора и Бургас са поскъпнали най-много

Цените на жилищата в България не престават да порастват . През месеците октомври, ноември и декември предходната година те са скочили с 1,2% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.  Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ), събрани след н аблюдение на 27 регионални града , в които се намират 54% от жилищата и живее 50% от популацията на страната.

Най-сериозно е повишаването в Стара Загора (+8.2%). В Бургас нарастването е с 6.3%, а във Варна с 1.7%.

В Пловдив е регистриран спад на цените на жилищата с 0,5%. Намаление, въпреки и минимално, има и на цените на жилищата в София – с 0,1%. 

За една година първокласните жилища са поскъпнали най-вече в кварталите „ Лозенец “ (24%) и „ Изток “ (22%) , написа pariteni.bg. Така квадратният метър в тези два квартала към този момент е надлежно 3543 евро и 3030 евро.

Рекордьор по цени за предходната година е регионът към храм-паметника „ Александър Невски “ , като местоположението е определяща, без значение от положението на парцела. В тази част на града приключен и първокласно обзаведен апартамент може да доближи продажна цена от над 7000 евро/кв.м . Именно в този регион са подписани най-скъпите покупко-продажби за предходната година.

Най-евтино жилище от междинния и висок клас може да се купи в „ Кръстова вада “ – 2130 евро и „ Манастирски ливади “ – 2150 евро за кв. м.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР