Цените на жилищата на един от най-големите пазари на имоти

...
Цените на жилищата на един от най-големите пазари на имоти
Коментари Харесай

Цените на жилищата в САЩ вървят отново към рекордно високи нива

Цените на жилищата на един от най-големите пазари на парцели в света Съединени американски щати се покачиха за пети следващ месец през юни до историческите върхове, маркирани преди година. Цените се се повишили с 0,7% по отношение на предходния месец, съгласно данни на S&P CoreLogic Case-Shiller US National Home Price Index, представени от CNN.

Въпреки че цените на жилищата останаха постоянни през 2023 година, настойчиво високите лихви по ипотечните заеми не вършат изключително добра услуга на евентуалните купувачи на жилища, разяснява Селма Хеп, която е основен икономист на CoreLogic. Според нея точно това ще задържи растежа на цените през останалата част от годината. Нещо повече - чака се цените на жилищата да се ускорят с едноцифрен ритъм на напредък до края на годината.

Според специалиста растежът на цените на жилищата е най-забележим на пазари, които остават релативно налични по време на пандемията, само че цените на жилищата на тези пазари към този момент догонват останалите по-скъпи.

Ситуацията демонстрира въздействието на исторически ниското съществуване на предложение върху цените на жилищата, които се резервираха високи, макар продължаващите провокации, счита анализатор от Realtor.com.
 Какво се случва с пазара на парцели в Съединени американски щати след 10 покачвания на лихвите
Какво се случва с един от най-големите пазари на парцели в света след 10 покачвания на лихвените проценти

Предполага се, че с повишението на лихвените проценти, цените ще падат, само че това не се случи

Ниското предложение покачва цените. Много притежатели на жилища сега се дистанцират от пазара, тъй като ипотечните лихви доближават 20-годишни върхове. Купувачите на жилища пък имат доста по-малко варианти и са изправени пред по-голяма конкуренция за наличните жилища, което няма по какъв начин да не докара до растеж на цените на парцелите.

Строителните бизнесмени започнаха да засилват строителната активност, само че и те остават по-предпазливи, тъй като търсенето на купувачите остава несигурно.

Пазарът на наеми може да предложи на бъдещите купувачи по-достъпна алтернатива, до момента в който икономисват за покупка на жилище. На национално равнище наемите са поевтинели през последните три месеца, съгласно Realtor.com.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР