Цените на имотите в цялата страна бележат плавен ръст от

...
Цените на имотите в цялата страна бележат плавен ръст от
Коментари Харесай

Имотите плавно поскъпват в цялата страна

Цените на парцелите в цялата страна бележат равномерен растеж от 6% до 8%. Това изясни Калоян Богданов, маркетинг управител в организация за недвижими парцели, пред Българска национална телевизия.

Като цяло, през 2017 година цените на парцелите в страната вървяха нагоре с друг растеж сред 6 и 8%, съобщи в студиото на „ По света и у нас “ Калоян Богданов, маркетинг управител в организация за недвижими парцели. Ръстът се регистрира в огромните градове, означи той, до момента в който в дребните градове той е много по-нисък. Заради спада на лихвите по заемите търсенето на парцели се е нараснало, разясни той.

" Лихвите по заемите са на едно ниско историческо равнище. Така или другояче заплатите гладко вървят нагоре. На последно място, от години има интерес към огромните градове, който води до доста хора, които желаят да се открият там ", съобщи още Богданов.

Цените на наемите също вървят нагоре, акцентира той, изключително на местата с аутсорсинг и IT компании. Повишаването на цените се дължи частично и на директните полети на нискотарифни компании до огромните градове в България.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР