Цените на имотите в Пловдив са се увеличили с 5%

...
Цените на имотите в Пловдив са се увеличили с 5%
Коментари Харесай

Брокери с любопитни новини за цените на жилищата в Пловдив

Цените на парцелите в Пловдив са се нараснали с 5% тази година, което значи, че пазарът се успокоява. За съпоставяне – предходната година недвижимостите в града са поскъпнали с 15%. Това стана ясно на среща на брокери в Пловдив през днешния ден.

Сделките тук са парафирани приблизително на равнища от 771 евро на квадрат, посочи Стефан Моллов, старши брокер на водеща организация. Въпреки това, цените в Пловдив остават по-ниски от тези на другите огромни градове – с 30% по-евтини от София и с към 10% - от Варна и Бургас, написа "Марица ".

Като топлокации се обрисуват регионите към Медицинския университет, Младежкия рид, Гребната база и в квартал Кършияка до огромните хотели. Обикновено жилищата там се купуват за да се отдават чартърен. Характерно за града е, че от дълго време цената не е водещ фактор за договорка.

Клиентите гледат преди всичко инфраструктурата, наличните зелени площи в близост и едвам най-после - парите, описа Николай Лазаров, шеф "Управление на продажби и самостоятелно банкиране " в Пощенска банка. Банките също дадоха подтик на имотния пазар с рекордно ниските лихви по жилищни заеми. В момента те са на равнища 2,8-3 %.

Инвестиционната интензивност в града под тепетата е огромна, неслучайно статистиката извади данни, че тук са издадени най-вече разрешителни за градеж, даде различен колорит на пазара Теодора Димитрова от водеща организация. Това докара до доста огромна конкуренция при новото строителство, което понижи по натурален път цените.

Вторичния пазар на жилища в Пловдив обаче е на нереално високи цени, смята брокерът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР