Цените на имотите в Гърция продължават да се увеличават. Около

...
Цените на имотите в Гърция продължават да се увеличават. Около
Коментари Харесай

В Гърция връщат на пазара 650 000 необитаеми жилища, за да се борят с ръста цените

Цените на парцелите в Гърция не престават да се усилват. Около 212 000 жилища не доближават на гръцкия пазар на парцели, съгласно изследване на Piraeus Bank. Това е повода жилищата да са надценени с 14% по отношение на равнището, на което би трябвало да са съгласно макроикономическите индикатори на гръцката стопанска система. В опит да ограничи внезапното нарастване на цените на парцелите и наемите през последните години, държавното управление се стреми да върне на пазара огромен брой затворени парцели в Гърция.

Според данни на Министерството на финансите над 650 000 парцела в Гърция са необитаеми. От тях към 150 000 се намират в Атика и Солун. Голяма част от тях са ваканционни жилища, които не са били употребявани от години, или изоставени.

Сред ограниченията, които сега се разискват са съглашения, които ще разрешат на десетки хиляди затворени парцели с нерешени проблеми при планирането, държани от необслужвани компании за ръководство на заеми, да излязат на пазара, написа Ekathimerini.
 За 10 години над €5,5 милиарда са се влели в пазара на недвижими парцели с програмата „ Златна виза “ в Гърция
За 10 години над €5,5 милиарда са се влели в пазара на недвижими парцели с програмата „ Златна виза “ в Гърция

99% от вложителите в програмата купуват парцели в страната за да си обезпечат позволение за престояване

Имотите, добити по този метод, ще подлежат на ограничавания - няма да могат да бъдат пуснати на пазара за краткосрочни наеми за известно време.

Данъчните ще правят инспекции кои са свободни и кои се отдават чартърен, само че без да се заявяват.

Близо 2-3% от продадените парцели на годишна база са вложения в по този начин наречената стратегия " Златна Виза ". Според изследвания китайските купувачи са склонни да употребяват тези жилища за дълготраен лизинг, до момента в който израелците и ливанците по-скоро избират кратковременен лизинг. Продажбите в последно време се усилиха в райони, където минималното условие за златна виза от 250 000 евро е непокътнато, като Пирея да вземем за пример. Министерството има намерение да усили тавана в тези райони до 500 000 евро.
 Дефицит от над 200 000 жилища докара до надценяване на парцелите с 14% в Гърция
Дефицит от над 200 000 жилища докара до надценяване на парцелите с 14% в наша съседка

170 000 парцела се употребяват за краткосрочно наемане

Още една мярка, която може да се вкара е вложенията в недвижими парцели, най-малко в Атика и Солун, посредством програмата " Златна виза ", да не се употребяват за кратковременен наем.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР