Цените на имотите у нас са в пика си. Според

...
Цените на имотите у нас са в пика си. Според
Коментари Харесай

72 кв.м. за 250 000 евро! Купувач: Цената ме устройва

Цените на парцелите у нас са в пика си. Според брокери не се чака следващ растеж през новата година. Няма обаче и индикации цените да тръгнат надолу, предава NOVA.

Инфлацията е главен катализатор за положението на имотния пазар у нас. Само за последната година във Варна цените на жилищата са скочили с 30%. В София растежът е с 25%. А в Пловдив и Бургас парцел може да бъде закупен с към 17% повече по отношение на 2021 година. От една от най-големите организации за недвижими парцели у нас регистрират спад на покупко-продажбите с сред 15 и 20 на 100. И защото за спад на цените е рано да се приказва, специалистите поучават да не отлагаме покупката на жилище в този момент, в случай че имаме заделени средства.

От публикация на публикация и към този момент няколко огледа през последните месеци, Ана Мичева е на път да подписа договорка за жилище. Търси тристаен апартамент за нея и щерка й.

" Квадратурата тук е към 72, а цената е 250 000 евро, което мен ме устройва. Една част е от мен, една част от заем ", признава Ана Мичева.

Тристайните и двустайни жилища са измежду най-търсените на пазара в последно време.

" Сделките ни демонстрират и търсенето, че 25% търсят парцели в градеж, останалите търсят приключени жилища ", изясни Гергана Тенеджиева.

" Клиентите избират междинните етажи, тъй като те са по-лесни за отопление ", изяснява брокерката  Пенка Димитрова.

И в случай че до момента множеството купувачи са гледали на покупката на парцел като стъпка един път в живота, то в този момент са доста по-гъвкави и търсят жилище за идващите 10 години. Но и условията им стават повече.

Според брокери профилът на купувачите е следният: тези, които търсят за живеене, тези, които имат нужда да сменят своето жилище, и другият сериозен профил – капиталовият.

От сектора не чакат скоро спад на цените. Затова споделят, че по-добрият вид е пазаруването на парцел да не се отсрочва във времето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР