Цените на хранителните стоки в Гърция толкова се вдигнаха, че

...
Цените на хранителните стоки в Гърция толкова се вдигнаха, че
Коментари Харесай

Заради високите цени, правителството на Гърция подгони супермаркетите със задължителни регулации

Цените на питателните артикули в Гърция толкоз се подвигнаха, че се наложи държавното управление да вземе ограничения и да вкара регулации.

В средата на януари бяха гласувани ограничения, които към този момент са почнали да имат резултат, съгласно държавното управление, съобщи Kathimerini.

Мерките се отнасят до понижаване на офертите и отстъпките от доставчиците на супермаркетите, попречване на повишение на цените, съчетано с промоционални дейности, основани на по-високите цени, обезпечаване на " транспарантни " цени от производител до рафта в магазин и таван на брутните облаги от храни за кърмачета.

Според закона не могат да се вършат никакви промоционални предложения или отстъпки за артикули, за които е имало нарастване на цените, в продължение на три месеца след влизане в действие на нарастването на цените. Въведени са и разнообразни правила за попречване на заобикаляне на възбраната, като например смяна на тежестта на наличието или реклама на някои артикули като нови артикули.

В решенията се прецизират неразрешените форми на промоции. Не се позволява повишаване на цените посредством смяна на количеството артикул в опаковките. В ограниченията се обрисува и по какъв начин ще се пресмятат санкциите за нарушавания въз основа на закона, които могат да доближат 2 милиона евро.

" Компаниите към този момент отстраняват нарастванията на цените, които бяха оповестили в супермаркетите. Битката с високите цени продължава и Министерството на развиването е непрекъснато нащрек. Няма да спрем, в случай че не забележим ясни признаци, че инфлацията понижава ", разяснява отрасловият министър Костас Скрекас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР