Цените на хранителните стоки у нас продължават да растат. А

...
Цените на хранителните стоки у нас продължават да растат. А
Коментари Харесай

Рекордьори: Цената на олиото скача на 6,50 лв., сиренето гон...

Цените на питателните артикули у нас не престават да порастват. А натискът върху потребителския джоб се отразява както на уязвимите групи, по този начин и на дейните работещи. Поскъпване се усеща най-много при млечните артикули. 1 кг краве сирене доближава 31 лв.. Продължава да пораства и цената на кашкавала - до близо 29 лв., написа Bulgaria ON AIR.

А откакто поевтиня в средата на юли, в този момент олиото се търгува по близо 5 лева за литър, само че прогнозата е, че незабавно след Нова година ще доближи до 6,50 за литър. Оризът се търгува по 2,66 лв. за кг.

За втора седмица яйцата се продават по 0,50 лева за брой.

До момента ограничения за справяне с инфлацията у нас няма. Единствените механизми, които са подхванати от държавното управление, са намаляването на налога добавена стойност на хляба и брашното.

За разлика от България - южната ни съседка Гърция, която се оказва измежду рекордьорите по инфлация - близо 36%, разисква въвеждането на таван на цените на главните хранителни артикули. Очаква се мярката да влезе в действие до края на октомври и ще бъде дейна, до момента в който трае рецесията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР