Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават

...
Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават
Коментари Харесай

Спрямо същия период на миналата година: Поскъпването на храните е с 2,5%

Цените на питателните артикули постепенно и без доста звук не престават да вървят нагоре. За последната седмица се следи повишаване при краставиците и доматите, леко поевтиняване има при олиото, ориза и картофите.

Спрямо същият интервал на предходната година все още имаме изменение на потребителската кошница с към 2,5%, сподели Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стокови тържища и борси, в студиото на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS. По негови суми цените на млечните артикули са същите като предходната година. Той акцентира, че неприятните търговски практики са значима причина за завишаването на цените, което постанова да се взимат ограничения против подобен вид дейности. Според него, самодейността на Министерството на стопанската система " Достъпно за всеки " няма да навреди на пазара, а ще помогне на всички пазарни участници.

Тази година карфиолът е тръгнал с доста ниска цена, сподели чиновник в хранителен магазин в Берковица Николета Методиева. Тя разяснява и цените на поскъпналите краставици и домати. В цените на млякото и млечните артикули има напълно лек скок и то единствено при част от производителите и доставчиците, добави Методиева. Цената на зелето и пипера е същата като предходната година, по нейни думи. Ако самичък произведеш зимнината излиза доста по-скъпо, в сравнение с в случай че се закупи готово, само че качеството и усета са по-добри, счита тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР