Цените на хотелите по морето падат буквално с часове в

...
Цените на хотелите по морето падат буквално с часове в
Коментари Харесай

Цените по морето падат с часове! Синоптиците обещават времето да е ...

Цените на хотелите по морето падат безусловно с часове при започване на септември. Курортите и на Север, и на Юг, към този момент оферират с до 10-15% по-евтини нощувки спрямо края на август, а до 30 септември пониженията стигат до 60%, написа „ Труд ”. По-дълъг сезон предвиждат и метеоролозите, съгласно които целият септември ще е съвършен за плаж. 6-дневна почивка на брега на морето в Албена към този момент коства към 300 лв. на човек. 4-звездни хотели в Златни пясъци пуснаха предложения за настаняване от вида all inclusive (пълен пансион) от 41 до 49 лв. на човек дневно след средата на септември, а тризвездните търсят 22 лв. за нощувка със закуска. Намират се и топ цени за късно лято в профилираните интернет платформи от 35 лв. за нощувка със закуска и вечеря, а за две денонощия цената е 66 лв..

Предлагат се и доста бонуси – при платени 5-6 нощувки има една безвъзмездна от горната страна. Рекордът към този момент се държи от хотел, който обезпечава цели 11 нощувки за цената на 8. СПА комплекси афишират специфични пакети за туристи над 55 години. „ Хотелите в курортите ще затворят поетапно, тези на II и III линия след 30 септември. Други, които имат контракти с туроператори, обезпечават най-малко 30% претовареност до 15 октомври, а останалите кревати ще ги пуснат на два пъти по-ниска цена спрямо пика на лятото”, разяснява пред вестника проф. доктор Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Градски хотели са понижили цените до 40%, само че това не е всеобщо, тъй като стартират да одобряват конгреси, конгреси и конференции. Цените на квартирите в морската столица са паднали до 10 лв. за вечер, а в първокласни студиа в центъра – до 20-35 лв.. На Юг в Созопол оферират предложения за хотел „ на самия плаж единствено за 16 лева на ден”.

Големи хотели в Приморско афишират понижения на нощувките с до 50%. В по-малките курорти като Китен, Ахтопол и Синеморец към този момент могат да се откри легло от 10 до 15 лв. за ден. „ Цените към този момент паднаха с 10-15%, а след 6 септември наклонността е нощувките да поевтинеят с 30-40%. Имам информация, че междинна нощувка въз основата на цялостен интернат в този момент коства сред 34 и 40 лв., а преди по-малко от месец услугата излизаше приблизително към 70 лева”, разгласи Иван Иванов, ръководител на районната туристическа камара в Бургас. За 60 лв. дневно можете да наемете апартамент за цялото семейство на първа линия до морето в бургаския квартал „ Сарафово”, по-известен в града като новия Бевърли Хилс. 84 лв. пък се желаят за необятен апартамент с две спални в Черноморец със закуска, приготвена персонално от притежателите на фамилния хотел.

Без мъртво неспокойствие през последните дни
Има ли концесионер, плажът е безвреден до 30 септември
Спасители: Има наклонност да продължим и доникъде на октомври

Водно-спасителната защита е на мястото си по брега, защото с министерска разпоредба от три години насам концесионерите би трябвало да обезпечават такава най-малко до 30 септември, безапелационни са от туристическия отрасъл във Варна. „ Има наклонност да продължим и доникъде на октомври, счита шефът на спасителите на градските плажове във Варна Георги Есов. По думите му тези дни няма мъртво неспокойствие, вятърът духа от запад и северозапад, а морето е безпрепятствено. „ До края на месеца ще има здравно обслужване – трима доктори са на непрекъснат пост на градските плажове във Варна, в Златни пясъци и в „ Св.Св.Константин и Елена “. На разположение са и трите коли за спешна помощ на ДКЦ „ Св.Климентина “, увери шефът й доктор Иван Иванов. В момента на плажа в Бургас са останали 6 спаситени поста и здравна сестра. Работно им време е от 08,00 до 18,00 часа. От 13-ти септември на пост ще стоят единствено 6 спасители – обходни двойки на две смени.

Синоптикът Петър Янков пред „ Труд “: Слаби превалявания в събота, само че доста слънце от неделя
До края на септември времето ще е уместно за море. Въпреки че в събота ще превали в Западна и Северна България, а през нощта и по Черноморието, там преваляванията ще са слаби и температурите няма да се намалят доста – ще са към 26, 27 градуса. През идващите дни обаче ще има доста слънце, като още в понеделник температурите ще доближат 30-35 градуса, а тези на морската вода ще са в интервала 22-24 градуса”, разгласи синоптикът Петър Янков. Той предизвести, че от идната неделя през страната ще премине по-хладна вълна, която ще намали температурите, по-осезаемо на Север, само че добави, че това е краткотрайно и първите дни на октомври също ще бъдат сухи и топли. Прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология – филиал Варна, са за хубаво и слънчево време до края на септември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР