Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на

...
Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на
Коментари Харесай

Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

Цените на хляба бяха понижени с 20% след приемането на нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба и брашното. Мерките, препоръчани от министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова , дадоха резултат. Още на първи юли огромните търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

  " Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме ", съобщи след оповестяването на новината министър Нинова. Тя подреди инспекции на Комисията за отбрана на потребителите. Те удостоверяват, че са оповестени понижения на цените в огромните вериги, като известията за това в комерсиалните обекти са правилни и дават отговор на условията на закона.

„ С това изпреварващо влизането в действие на закона деяние търговците демонстрират, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за понижаване на цените “ означи Мариана Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

" В тази тежка социално-икономическа обстановка главният ни приоритет е грижата за хората ", съобщи още вицепремиерът Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР