Цените на горивата у нас продължават да нарастват, като средната

...
Цените на горивата у нас продължават да нарастват, като средната
Коментари Харесай

АБТТА: Туристическите пакети поскъпват заради горивата и суровините

Цените на горивата у нас не престават да нарастват, като междинната стойност на всеобщия бензин А-95 през вчерашния ден бе 3 лв. и 13 стотинки за литър, като разликата сред обособените бензиностанции доближава до близо 50 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата Фюело.

Поскъпването туристическите пакети поради цената на горивата и суровините  e сред 10  и  20 на 100. В последните месеци има засилено търсене на всевъзможни артикули и услуги, свързани с пътуванията. 30% е растежът в записванията за ваканции на българите спрямо предходната година. Заради икономическата неустановеност резервациите се вършат в последния миг, показва Димитрина Горанова – ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници:

„ Горивата са главен фактор, тъй като въздействат върху цената на хотелския артикул, която има главен дял при пакетите. Същото е при самолетните билети. В взаимозависимост от дестинацията, самолетните компании подвигат поради горивната такса цялата цена на самолетния билет до 20%.  Всички консумативи и първични материали нарастнаха, в това число и труда “.

За входящия туризъм летният сезон се обрисува по-добър от миналогодишния, само че по- несполучлив от упованията при започване на тази година. Културно-познавателният туризъм няма да се развива съгласно предварителните упования, твърди Горанова. 

„Има оживление по отношение на предходната година, само че не е това, което предвещаваше началото на тази година, преди експлоадирането на войната“. 

Все още има опция да бъдат привлечени повече задгранични туристи, акцентира тя: 
„Да се провеждат инфотурове, на туроператори задгранични, на публицисти, блогъри, които да разпространят информацията, че тук е умерено и може да се почива умерено. Смятам, че е извънредно време Министерството на туризма да влезе в главната си роля.“
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР