Цените на горивата ще бъдат на ръба на трите лева,

...
Цените на горивата ще бъдат на ръба на трите лева,
Коментари Харесай

Експерт: Цената на бензина скоро ще започва с тройка

" Цените на горивата ще бъдат на ръба на трите лв., по този начин допускам до края на месеца ", предвижда пред бТВ Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„ Фючърсите за октомври са малко плашещи към този момент виждаме и такива към 1000 $ за звук дизел и бензин. Ако се задържи тази цена тогава с 99% ще виждаме цени, които стартират с тройка “, изясни той.

Според него повишаването на горивата се дължи на интернационалните фактори. „ Основните производители на петрол в международен мащаб гонят едно предпочитание да видят по-висока цена на барела, което е обикновено “, сподели Хаджидимитров.

Той уточни също по този начин, че служебното държавно управление е оставило на постоянното доста по-ниски цени на бензина

" Получи се стрес на пазара, който тържищата единствено чакаха. В момента цените са сред 2,85 и 2,95 лв. за литър ", разяснява той.

Хаджидимитров не чака да се стигне до цени от 4 лв.. Според него такава цена би могла да стане, в случай че барелът доближи 150 $.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР