Цените на горивата са с тенденция към успокояване в увеличението,

...
Цените на горивата са с тенденция към успокояване в увеличението,
Коментари Харесай

Терзиев: Цените на горивата са с тенденция към успокояване

Цените на горивата са с наклонност към усмиряване в нарастването, даже понижават. Това изясни в ефира на NOVA Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.
Прочетете още
Той обаче добави, че въпреки всичко са нестабилни. „ Играта е ден за ден. Надявам се да посрещнем септември с по-ниски цени от това, което имаме в средата на август”, сподели Терзиев.

Относно обвиняванията, че има политически чадър над бранша, той сподели, че това е политическо говорене.

Терзиев сподели, че през 2022 година потреблението е по-слабо по отношение на 2021 година

„ Очаквам потреблението да се свие в идващите месеци, изключително при физическите лица. Това е наклонност от доста месеци - общо взето сме похарчили парите за занимания в летните месеци. След това се усеща застоялост по нашите обекти”, разяснява Терзиев.

Той чака тежка зима в енергийно отношение.

„ Чух, че стопират напълно „ Северен поток” за профилактика. Тези профилактики станаха доста чести. В началото на отоплителния сезон това ще се отрази неподходящо и на горивата. Ние сме една от другите възможности, която може да покрие до известна степен неналичието или високата цена на природния газ, с нашите фосилни горива от нефтената промишленост. Така че – ръка за ръка с политиците, защото по всичко проличава, че зимата няма да е лесна”, разяснява Терзиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР