Цените на горивата няма да се променят при продажбата на

...
Цените на горивата няма да се променят при продажбата на
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Горивата няма да скочат след продажбата на Лукойл

Цените на горивата няма да се трансформират при продажбата на " Лукойл ". Това съобщи енергийният специалист Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията пред БиТиВи за продажбата на " Лукойл ".

Цената на горивата сега би трябвало да бъдат по-ниски с 20-30 стотинки. Рафинерията в Бургас може да оперира с над 20 разнообразни типове нефт и изказванията, че не може да работи с съветски нефт не са правилни, посочи Владимиров. Той добави, че не би трябвало да се основава непотребна суматоха, че България ще остане без горива, в случай че рафинерията в Бургас бъде продадена.

Нормално е компанията да отхвърля сходни клюки за продажбата, само че сега върви наддаване за рафинерията в Бургас , а тя е в доста преференциална позиция поради дерогацията на съветски нефт. Има доста съществени стопански ползи за опазване на рафинерията, в това число и от Руската федерация. Ако един нов притежател купи " Лукойл ", той ще купи рафинерията единствено, когато се вдигне дерогацията на съветски нефт, акцентира Владимиров.

Той изясни, че през последните 10 години " Лукойл " организират оптималната тактика за продажба на някои от активите си - продажба на горива на дребно. В България процесът е много по-бавен, тъй като " Лукойл " постоянно е получавал преференциално отнасяне от българските управляващи, разяснява Владимиров. В момента " Лукойл " е получил и специфичен подарък от властта - да внася дерогация на съветски нефт на доста по-ниски цени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР