Цените на горивата на дребно са най-ниски у нас за

...
Цените на горивата на дребно са най-ниски у нас за
Коментари Харесай

Цените на горивата скачат отново

Цените на горивата на дребно са най-ниски у нас за Европа, чака се леко нарастване от порядъка на няколко стотинки, сподели изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. Той разяснява пред БНТ и че сивият бранш участва прекомерно мощно при търговията на горива в България.

Има разлики в цените при горивата на другите вериги, те са от порядъка на 10-15 стотинки според от местоположението и търсенето, добави Делчев. Тази разлика се дължи на тактиката на всяка от компаниите и на пакето от услуги, които предлага, на мястото си, което търси на пазара, на местоположението на всяка съответна бензиностанция и на конкуренцията на тази бензиностанция.

Сивият бранш въздейства прекомерно мощно на пазара на горивата у нас, сподели изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация. Той изясни, че даже да няма публични данни, този пазар участва в границите на 25-30 %.

Затова концепцията е да се одобри браншови закон за търговията на горива, който по някакъв метод да уреди по-стриктно тази материя, означи Делчев.

Той изясни, че на международните пазара има задоволително количество недопечен нефт, т.е. има уравновесяване на търсенето и предлагането. Може да се чака утешение в международен мащаб, макар събитията към Тръмп и излизането от съглашението с Иран, разяснява още Андрей Делчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР