Цените на еталонните световни марки петрол продължават да се понижават

...
Цените на еталонните световни марки петрол продължават да се понижават
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent се върна до $78 за барел

Цените на еталонните международни марки нефт не престават да се намаляват в четвъртък сутринта. На търговете в сряда те първо набъбнаха въз основата на данните, че предходната седмица стоковите петролни ресурси в Съединени американски щати са паднали до минималната си стойност през актуалната година.

По-късно обаче котировките се намалиха, защото търговците са загрижени за вероятностите пред международната стопанска система, която може да изпадне в криза, което ще докара до понижаване на търсенето на гориво, оповестява MarketWatch.

Към 9:18 часа българско време майските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,24 до $78,03 за барел. В сряда цената на европейския вид спадна с $0,37 (0,5%) до $78,28 за барел.

Майските фючърси за американския етаон WTI към същия миг при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) бяха по-евтини с $0,09, до $72,88 за барел. По време на предходната сесия цената на тези контракти спадна с $0,23 (0,3%) до $72,97 за барел.

Стоковите запаси от нефт в Съединени американски щати предходната седмица са намалели със 7,49 млн. барела - до 473,69 млн. барела, заяви енергийното министерство на страната. Запасите от бензин са намалели с 2,9 милиона барела, до момента в който дестилатите са се нараснали с 281 000 барела.

Експертите чакаха нарастване на запасите от нефт с 1,75 млн. барела, както и понижаване на запасите от бензин и екстракт надлежно с 2,25 млн. барела и 1,55 млн. барела.

" Комбинацията от по-висока интензивност на рафинериите, по-нисък импорт и продължаващ напредък на износа докара до доста понижаване на петролните ресурси ", сподели Мат Смит, водещ петролен анализатор в Kpler за Америка.

Като цяло петролният пазар е " изпълнен с терзания, защото банковата рецесия и проблемите с ликвидността " остават, сподели Фил Флин, старши пазарен анализатор в The Price Futures Group.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР