Цените на двата основни сорта петрола във вторник, 8 май

...
Цените на двата основни сорта петрола във вторник, 8 май
Коментари Харесай

Цената на петрола расте, Brent надхвърли 76 долара, а WTI - 70 долара за барел


Цените на двата съществени сорта петрола във вторник, 8 май започнаха да се успокояват и даже за малко в следобедните часове означиха спад, само че за малко.

Петролът вид Brent означи спад в цената под 74 $ за барел в следобедните часове, само че след това стартира да нарастват след първите сигнали за решението на Съединени американски щати да излезе от Иранското нуклеарно съглашение. В рамките ан търговията на Лондонската борса ICE Futures, Brent приключи при равнище от 75,9 $ за барел.

Стойността на WTI в границите на търговията на борсата в Ню Йорк NYMEX на 8 май спадна до 68,1 $, само че приключи при цена от 70,05 $ за барел.

Сутринта на 9 май, сряда, двата съществени сорта нефт започват с покачване.

На борсата ICE Futures в Лондон договорът за юли за петрола вид Brent се котира при равнище от 76,67 $ за барел, или растеж от 0,63 %.

Фючърсът за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX отбелязва растеж от 0,099 % до 70,66 $ за барел.

Във вторник, още преди формалното изказване на американския президент Доналд Тръмп за излизането на Съединени американски щати от Иранското нуклеарно съглашение специалисти предизвестиха, че това може да подтикне цените на черното злато нагоре в диапазона сред 80 до 100 $ за барел.

Иран и шесторката от интернационалните медиатори (Русия, Съединени американски щати, Англия, Китай, Франция, Германия) през 2015 година реализираха историческо съглашение за споразумяване на многогодишните проблеми към иранския атом. В резултат бе реализиран Съвместен общ проект за деяние, осъществяването на който смъква от Иран икономическите и финансови наказания на Световната банка, Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз.
Решението на Тръмп бе несъмнено от предходния президент на страната Барак Обама като голяма неточност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР