Цените на двата основни сорта петрола се понижават с над

...
Цените на двата основни сорта петрола се понижават с над
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижаватпреди заседанието на ОПЕК+

Цените на двата съществени сорта петрола се намаляват с над 2 % преди съвещанието на ОПЕК+, сочат данните от търговията.

Цената на августовските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняват с 1,63 $ или с 2,14 % - до 74,55 $ за барел в съпоставяне със стойностите, реализирани при предходната сесия. По-рано в границите на търговията Brent доближи до цена от 76,56 $ за барел.

Фючърсите за август за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) понижават до 72,68 $ или с 1,37 $ (спад с 1,85 %), по отношение на цената при затварянето на търговията при миналата сесия. По-рано в границите на търговията WTI нарастна до 74,41 $ за барел.

В четвъртък, 1 юли ще се организира съвещание на ОПЕК+ в границите на което страните, участващи в обединяването можа да вземат решение за увеличение на производството на петрол. По-рано организация Blomberg заяви за импровизирано обсъждан вид за увеличение на производството на нефт с 500 хиляди барела дневно.

В същото време пазарът към този момент регистрира опасенията от бързото разпространяване на новия вариант на COVID-19 – индийския „ делта “ в Европа.

Прогнозата за възобновяване на търсенето на нефт изключително в Европа може би ще би трябвало да се преразгледа, поради бързото разпространяване на коронавирусния вариант „ делта “, който към този момент е на прага на Европа, а растежът на новозаразените в Югоизточна Азия и Австралия към този момент дава сигнали за връщане на рестриктивните мерки, разясняват анализаторите на пазара на нефт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР