Цените на двата основни сорта петрол във вторник нарастват след

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник нарастват след
Коментари Харесай

Петролът се търгува с незначително изменение в цените след повишението във вторник


Цените на двата съществени сорта нефт във вторник нарастват след оптимизма във връзка с стопанската система на Китай. Във вторник китайските ръководещи обявиха за желанието си да разширя мащабите при намаляването на налозите, да усилят държавните разноски и поддръжката си при финансирането на дребния и междинен бизнес в границите на стимулиране на стопанската система. Китай е вносител на най-вече горива в света.
Според данните от търговията на 15 януари цената на мартенския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 1,65 $ или 2,8 % до 60,64 $ за барел.

Февруарският фючърс за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 1,60 $ или 3,2 % - до 52,11 $ за барел.

Тази заран цената на петрола пораства нищожно. Според данните на Американския институт за нефт (API) равнището на нефтохранилищата в Съединени американски щати съгласно данните от предходната седмица са спаднали с 0,560 млн. барела дневно. Пазарът пък е очаквал по-голямо понижение – с 2,5 млн. барела.

Фючърсът за март за петрола вид Brent тази заран започва с несъществено – едвам с 0,01 $ – до 60,65 $ за барел, само че продължи да нараства и в 8 часа се търгува при цна от 60,69 $ за барел.

Котировката на февруарския контракт за петрола вид WTI се усилва с 0,03 $ – до 52,114 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР