Цените на двата основни сорта петрол в рамките на утрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на утрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола с плах опит да изтрият вчерашните загуби

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утрешната сесия на 9 януари показват леко повишаване след мощния срив, следен след ранната утринна сесия.

Цената на мартенските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачват до 76,35 $ за барел или с 0,23 $ (0,30%). В понеделник цената по договорите за вид Brent спаднаха с 2,64 $ или с 3,4 % до 76,12 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI за февруари на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 70,87 $ за барел – нарастване с 0,10 $ (+ 0,14 %).  При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти спадна с 3,04 $ или с 4,1% до 70,77 $ за барел.

Спадът на цената на петрола в понеделник се изяснява от анализаторите с новината, че Саудитска Арабия през февруари ще намали цената на всичките си сортове нефт и то за всички райони.

Както отбелязва старши анализатора от XM Мариос Хаджикириакос, „ Когато водещ производител на нефт от рода на Саудитска Арабия предлага отстъпки, това приказва или за опасения във връзка търсенето, или е опит да се попречи на други страни, в това число и на Съединени американски щати да лишават дял от пазара. Във всеки случай това е мечи сигнал за енергийния пазар “.

В поддръжка на котировките е прекъсването на добива на нефт от находището Аш-Шарара в Либия. Според изчисленията на анализаторите от ING, добивът в Либия от предишния петък е понижен с 981 хиляди барела дневно от към 1,2 млн. барела дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР